zijbalk84.JPG

| WELKOM OP ONZE SCHOOL ! |

GBS Sint-Jan is een gemeentelijke basisschool in Arendonk. Onze school is een basisschool (kleuter en lager), die wordt ingericht en bestuurd door het gemeentebestuur van Arendonk en behoort tot het officieel, gesubsidieerd onderwijs. Onze school maakt deel uit van de scholengemeenschap "De Toverkijker" met scholen uit Arendonk, Retie, Dessel en Kasterlee.

Wij zijn een school waar iets meer dan 480 leerlingen schoollopen, die begeleid worden door een team van 40 leerkrachten. Ons team bestaat uit bijzonder ervaren, maar ook nagelnieuwe leerkrachten, die in werkgroepen, uitwisselingen, overlegmomenten en teamteaching het beste van hun ervaringen willen delen. De leerlingen zijn verdeeld in 20 klasgroepen. Deze leerlingen zijn gehuisvest op twee vestigingsplaatsen: Kerkstraat en Schoolstraat.

| KERKSTRAAT |

7 kleuterklassen bieden plaats aan 150 kleuters die hier kunnen starten vanaf 2.5 jaar. Daarna stappen zij over naar de lagere school met 6 klassen verspreid over het eerste, tweede en derde leerjaar. Ook het secretariaat van de school, de directie en het zorgteam hebben er hun werkruimte. Verder beschikken we er over een ruime sportzaal en een ruime speelplaats.

Onze school start 's morgens om twintig voor negen en eindigt om twintig over drie. Voor en na schooltijd kunnen de kinderen er terecht in de kinderopvang vanaf 7 uur 's ochtends tot halfzes 's avonds. De meeste kinderen eten hun boterhammen 's middags op school met hun lunchpakket en een eigen drankje. Er is ook de mogelijkheid om een drankje aan te kopen op school.

| SCHOOLSTRAAT |

De leerlingen trekken vanaf het vierde leerjaar naar onze vestiging in de Schoolstraat. Hier beschikken we over 7 klassen, een aangepaste ICT- en zorgklas en een ruime sportzaal. De speelplaats is ruim en biedt gelegenheid tot sport en spel tijdens de speeltijden en middagpauzes. Ook zij kunnen gebruik maken van de opvangmogelijkheden voor en na de school in de kinderopvang van de Kerkstraat.

| ONZE SCHOOL |

... is een school voor ieder kind !

... ziet verscheidenheid als waarde !

... is een democratische school !

... is een sociale school !

... is een gelijke-kansen-school !

... is een school voor het totale kind !

... is een school met respect !

... is een Vlaamse school in Europa !

... is een school met aandacht voor de rechten van het kind!

| SCHOOLJAAR 2017-2018 |

Dit schooljaar willen wij bijzondere aandacht besteden aan:

... het extra differentiatie in de kleuterschool.

... de muzische opvoeding. In een samenwerkingsverband met de gemeentelijke academie gaan wij verder op verkenning gaan in alle aspecten van de beeldende vorming.

... MOS op school. Vorig schooljaar introduceerden we de GEEFKAST; we willen de kast verder uitbouwen; je kan er geven om te delen met anderen!

... STEM: nog meer wetenschappen en techniek. Meester Wim zal in een beurtrol werken met de verschillende klassen.

... zorg voor elk kind dat bijzonder is. Een zorgteam, met specialiteiten op verschillende terreinen, werkt onder impuls van de zorgcoördinator, en in samenwerking met het CLB verder aan de uitbouw van een degelijk zorgbeleidsplan.

... een sportief en gezond klimaat wordt aangestuurd door beleidsmedewerkers en sportleerkrachten.

... een verkeersveilige en verkeersactieve omgeving. Een ouder- en leerkrachtenwerkgroep bundelen de krachten om op een actieve manier mee te werken aan het 10 op 10 - programma

... een ontwerp voor een nieuw schoolgebouw; vorig schooljaar werden de grote lijnen reeds vastgezet in het masterplan; we zetten dit schooljaar de volgende stappen, op weg naar een mooi ontwerp met duidelijke keuzes.

... traditiegetrouw werken we in een jaarthema. Met #MOVE focust onze school zich op gezondheid en bewegen; we proberen gezonde keuzes te maken in de drankbeleid en de fruitpromotie, maar willen ook inzetten op meer bewegen; de leerkrachten zetten zich in voor meer beweegmomenten tussendoor en we zoeken naar manieren om de speel-tijd actiever te maken voor de kinderen.

... vanuit het vorige jaarthema #keiWIJs werken we verder aan de uitbouw van de deeltafel en maken we conflicthantering toegankelijker voor kinderen; het team volgt vormingen rond "nieuwe autoriteit" en gaat aan de slag met "gedragsgangmakers". Straks moet dit resulteren in een WIJboekje waarin we samen op een positieve manier aangeven wat op onze school echt belangrijk is; daar worden we allicht WIJzer van !

GBS Sint-Jan: creatief groter worden en met zorg groeien !

| WELKOM OP ONZE SCHOOL ! |

weldra